پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در دومین دوره آموزشی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش آموز»؛
۱۴۰۲-۰۸-۰۶

تمایز اقدام و شیوه‌های اقدام، تبیین و بررسی شد 

تمایز اقدام و شیوه‌های اقدام از موضوعاتی است که در دومین دوره آموزشی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش آموز»تبیین و بررسی شد.

به گزارش آستان‌نیوز، پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در دومین دوره آموزشی «مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش آموز» که در راستای طرح ملی "زندگی و بالندگی "با همکاری بنیاد پژوهش‌های اسلامی، معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و همچنین وزارت آموزش و پرورش و در بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، به تبیین موضوع «تمایز اقدام و شیوه‌های اقدام» پرداخت.
میثم محتاجی بیان کرد: گاهی افراد تصمیم به انجام کاری اخلاقی می‌گیرند اما از آن نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود؛ بنابراین، فرد دچار سرخوردگی، نا امیدی و ترک اقدام می‌شود. آیا می‌توان گفت که اصل اقدام اشتباه بوده؟ ذهن ما در چنین شرایطی حکم شیوه اقدام را به اقدام می‌دهد و انسان نسبت به اصل اقدام بدگمان می‌شود و نمی‌داند که شیوه اقدام اشتباه بوده است.
وی با اشاره به ارتباط معنا دار بین مهارت‌های شناختی و رنج‌های ارتباطی، گفت: هرچه مهارت‌های شناختی ما کمتر باشد، رنج‌های ارتباطی ما بیشتر خواهد شد و همچنین عکس این مطلب نیز برقرار است؛ اگر مهارت شناختی کافی نسبت به تمایز اقدام از شیوه اقدام داشته باشیم، رنج‌های ارتباطی‌مان کاهش می‌یابد.
محتاجی افزود: وقتی انسان دچار رنج‌های ارتباطی است، می‌کوشد آن ارتباط را قطع کند و نتیجه آن چیزی جز تنهایی و گوشه‌گیری برای فرد نیست. تحقیقات نشان داده است که تنهایی سبب زوال عقل و بروز بیماری‌های مغزی از جمله آلزایمر می‌شود. بنابراین، کاهش رنج‌های ارتباطی سبب سلامت افراد خواهد بود.
این پژوهشگر با تأکید بر اینکه بیشتر اوقات، تصمیم و اقدام در موقعیت احساسی صورت می‌گیرد، اظهار داشت: موقعیت‌هایی همچون اشتیاق و حبّ و بغض، نفرت، موقعیت نااطمینانی، ترس، موقعیت تعارض و دوراهه اخلاقی، بلاتکلیفی و... سبب می‌شود که انسان شیوه درستی در اقدامش به کار نگیرد.
 وی افزود: نخستین اقدام، اقدام نکردن است. برای نمونه پیش از پند دادن به کودک کمی بیندیشیم و این نکته که به چه زبانی با او بگوییم، او در چه حالی است، آیا موقیعت مناسب است و اینکه خودم چه حالی دارم و پرسش‌هایی از این دست، بسیار مهم است.
وی در ادامه به  نقش تمایز اقدام و شیوه اقدام اشاره کرد و گفت: یکی از تمایزات اقدام و شیوه اقدام کاهش تعارض‌ها و چالش‌هاست، در واقع تعارض در خود اقدام نیست، بلکه در شیوه اقدام است.
محتاجی به راه حل هایی نیز اشاره کرد و گفت:خود شناسی لحظه‌ای یکی از راه حل هاست. در واقع هرچه درگیر اقدام می‌شویم، خودشناسی لحظه‌ای کم می‌شود. خود ارزیابی یا محاسبه نفس از دیگر راه حل هاست که دراین خصوص می توان به حدیث پيغمبر اكرم(ص) كه فرمود: «اَكْيَسُ الكَيِّسينَ مَنْ حاسَبَ نَفْسَهُ»؛ (عاقل ترين مردم كسى است كه به محاسبه خويش پردازد). اشاره کرد.
وی ادامه داد: توجه به اصل قاعده طلایی و نیز تشخیص برادران دروغین در اخلاق از دیگر راه حل‌های اصلاحی برای شیوه اقدام است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

حضور جوانان در کانون‌های رضوی؛ فرصتی برای تعمیق معنویت در آینده‌سازان است
تولیت آستان قدس رضوی حضور نسل جوان در کانون‌های خدمت رضوی را حائز اهمیت دانست و گفت: کانون‌های خدمت رضوی باید محلی برای…

تلویزیون اینترنتی